HomeFAQContactDokter van wachtEerste hulpNoodnummersZiekenhuizen

Frequently Asked Questions

Hieronder kan u een antwoord vinden op de meest gestelde vragen.
Indien u na het lezen van deze vragen en antwoorden toch nog bijkomende informatie wenst, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wat is Artsen-Vlaanderen.be ?

Artsen-Vlaanderen.be is een database met alle dokters in de geneeskunde uit Vlaanderen.
Deze database is verbonden met een uiterst efficiënt zoeksysteem waardoor het mogelijk is om snel informatie op te vragen over de betrokken arts.

Artsen-Vlaanderen.be is zowel te bereiken op de volgende webadressen : www.dokters-vlaanderen.be, www.huisartsen-vlaanderen.be en geniet daardoor een uitstekende positionering bij Google en andere zoekmachines.

Hoe werkt het zoeksysteem ?

Het zoeksysteem op Artsen-Vlaanderen.be is uiterst inventief en handig in gebruik.
Op de homepage van de site bevindt er zich een zoekbalk, die reeds een resultaat weergeeft na het intypen van slechts 3 letters of cijfers.

zoekvoorbeeld

Deze drie letters of cijfers moeten betrekking hebben met de gegevens van de arts waarnaar u zoekt.
Zoekt u bijvoorbeeld een dokter in Leuven, dan volstaat het om "leu" in te typen. Zoekt u een arts op naam, dan kan dit door de eerste letters van de voornaam of de naam in te typen. Herinnert u zich enkel een deel van de straatnaam of het postnummer... dan zal u ook de opzoeking kunnen doen en het gewenste resultaat terugvinden.

Waarom bieden bepaalde info-fiches van artsen meer informatie dan anderen ?

Iedere arts in Vlaanderen heeft de mogelijkheid om opgenomen te worden in onze database onder een zogenaamde "Standaard vermelding" of een "Standaard Plus vermelding".
Een "Standaard vermelding" is gratis voor de arts en omvat een beperkte weergave van de gegevens zonder bijkomende informatie. Iedere standaard vermelding is te herkennen aan het onderstaande icoon en omvat de naam en voornaam van de dokter, de specialisatie, het adres en een telefoonnummer.
Bijkomende informatie is hier terug te vinden.

mimetypes-x-office-contact-icon72

Een "Standaard Plus vermelding" biedt aan de arts de mogelijkheid om extra informatie weer te geven. Niet alleen worden dan de adresgegevens vermeld, maar ook wordt er een stratenplan vertoont, is er een vermelding van de specialisatie, de raadplegingsuren, extra telefoonnummers en het adres van de eigen website is beschikbaar.
Een "Standaard Plus vermelding" is te herkennen aan het onderstaande icoon en is niet kosteloos voor de arts, vandaar het verschil aan informatie.
Bijkomende informatie is hier te lezen.

actions-contact-new-icon72

Hoe komt het dat ik de arts waarnaar ik op zoek ben niet kan terugvinden ?

Ondanks het feit dat wij dagelijks bezig zijn met het updaten van onze database, is het steeds mogelijk dat er nog enkele artsen ontbreken. Aarzel niet om ons te contacteren indien dit het geval zou zijn.

Ik heb een fout opgemerkt in de gegevens van een bepaalde arts. Hoe kan ik dit melden ?

Vergissen is menselijk...
Indien u vaststelt dat bepaalde gegevens niet correct vermeld zijn, mag u ons steeds een bericht sturen via het contactformulier.
Wij zullen contact opnemen met de betrokken arts en na zijn/haar bevestiging de nodige aanpassingen doen.

Hoe kan ik als arts overgaan van een "Standaard vermelding" naar een "Standaard Plus vermelding" ?

U kan als arts overgaan van een "Standaard vermelding" naar een "Standaard Plus vermelding" met behulp van dit formulier.

Kan ik als arts een website laten maken door Artsen-Vlaanderen.be, conform de deontologische wetgeving ?

Het is inderdaad mogelijk dat wij voor u een website ontwikkelen, volgens de wettelijke voorschriften die van toepassing zijn op het beroep van arts.

Alle informatie kan u terugvinden in de rubriek : "Een eigen website"

 

Onze andere sites

doconline.be